Nem jönnek az androidos appok az Xboxokra

xbox gamepad kontroller videojáték gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Szokásától eltérően reagált a felröppent pletykára a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt bejárta a techsajtót a hír, miszerint a Windows 11 után az Xbox One és az Xbox Series konzolokon is elérhetővé válhat az androidos appok és játékok futtatásának lehetősége. A pletykát maga a Microsoft indította, miután a Windows 11 gyári alkalmazásboltjában feltűnt a rendszer androidos futtatói környezetének termékoldala, amely szerint Xbox-kompatibilis szoftverről van szó.

A kép csak illusztráció Forrás: Olya Adamovich / Pixabay

Szokásos protokolljától eltérően a Microsoft hajlandó volt kommentálni a sajtóbeszámolókat, a Windows Centralnak adott válasza szerint jelen pillanatban nincs terv az androidos szoftverek Xboxokra való elhozására. Ennek megfelelően szimplán téves információ volt olvasható a Windows Subsystem for Android komponens termékoldalán.

Az Xboxok rendszerszoftverének Windows 11-alapúra való átállítását követően jó eséllyel nem lenne nagy kunszt futtathatóvá tenni az androidos appokat és játékokat a konzolokon, ám a gamepaddel való kezelésük megoldása rendkívül problémásnak tűnik. Emellett nem világos, hogy a Microsoft számára mennyi üzleti ráció volna a lépésben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!