Gyorsabbnak érződhet a Windows 11

windows 11 paint
Így néz ki a megújult Paint
Vágólapra másolva!
Számos motorháztető alatti optimalizációval javít a teljesítményen.
Vágólapra másolva!

Nagyon kevés szó esett eddig az október elején elérhetővé váló Windows 11 teljesítményéről, ám a Microsoft állítása szerint ezen a téren is jelentős előrelépések történtek a Windows 10-hez képest. A fejlesztőcsapat a kérdéssel részletesebben foglalkozó videója alapján két terület volt fókuszban, javítani kívántak a futó folyamatok priorizálásán és a memóriahasználaton.

A Windows 11 egyik nagy változtatása, hogy mindig az éppen előtérben lévő folyamatokat tartja a legfontosabbnak, ennek megfelelően az appok gyorsabban indulhatnak el, jobb válaszkészséget mutathatnak, esetleg ténylegesen jobban futhatnak. Ez részben magyarázattal szolgálhat arra, hogy egyes játékokban a rendszer hogyan képes javítani a minimum és az átlagos képkockasebességeken, a magasabb prioritású futtatás miatt gyorsabban állnak a játékok rendelkezésére a CPU erőforrásai.

Az operációs rendszer optimalizációi végső soron nem eget rengetőek, így a Windows 10-ről átváltóknak nem érdemes túl sokat várniuk ezen a téren, azonban a körülményektől függően tapasztalhatnak feltűnő előrelépést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!