Kedvcsináló videón a felújított Alan Wake

alan wake remastered remedy videojáték
Alan Wake Remastered
Vágólapra másolva!
Fény derült a megjelenési idejére és az árára is.
Vágólapra másolva!

A PlayStation legutóbbi játékbemutató műsorának keretében megérkezett a napokban kurtán-furcsán bejelentett Alan Wake Remastered kedvcsináló videója. Ez megmosolyogtató, hiszen a játék eredetileg Xbox 360-exkluzívként jelent meg, majd két évvel később a Microsoft megengedte a PC-s változatának kiadását is. A fejlesztő Remedy két éve vásárolta meg a szellemi tulajdont a Microsofttól, ez tette lehetővé, hogy a mostani remasterelt kiadás PC és Xbox One/Series mellett PS4/PS5-re is megjelenjen.

A videó alapján a Remedy erőfeszítéseinek oroszlánrészét az újabb hardveres és szoftveres környezeteken való futtathatóvá tétel tette ki, az Alan Wake Remastered grafikailag nem tűnik óriási előrelépésnek a 2012-es számítógépes változathoz képest. Ettől függetlenül történtek fejlesztések, számos modell és textúra vált részletesebbé, ám a különbségek java inkább csak összehasonlító képeket és videókat nézegetve tűnhet fel.

Az előzetessel együtt az Alan Wake Remastered árára és megjelenési idejére is fény derült, a játék 29,99 eurós áron 2021. október 5-én válik majd elérhetővé, a számítógépes változata csak az Epic Games Store-ban lesz kapható.

Alan Wake Remastered minimum rendszerigény:

  • 64 bites Windows 10
  • Intel Core i5-3340 processzor
  • 8 GB rendszermemória
  • NVIDIA GeForce GTX 960 (2GB) videokártya

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!