Hamarosan elkészül az Android 12

Android 12
Vágólapra másolva!
Három hét múlva válhat elérhetővé az első stabil verziója.
Vágólapra másolva!

A napokban megkezdte az Android 12 végső tesztelését a Google, a hírek szerint a múlt héten debütált ötödik bétája egyben a kiadásra jelölt változata is. Az XDA Developers megszellőztette a rendszer várható kiadási dátumát, egy Google-től származó belsős dokumentum alapján a kódbázisa 2021. október 4-én válhat elérhetővé az Android Open Source Project (AOSP) tárolójában, a gyakorlatban ez tekinthető a megjelenési idejének.

Android 12 Forrás: Google

A dátum persze az átlagos mobilozók számára kevesek számít, október elején várhatóan csak a támogatott Google Pixel okostelefonokra érkezhet meg az Android 12. A más márkáktól származó mobilokkal rendelkezők oroszlánrésze csak hónapokkal később fogja megkapni a készülékére a legújabb Androidot, már amennyiben az egyáltalán elérhetővé válik rá. További gyakori komplikáció, hogy hiába készül el a legújabb Androidot hozó frissítés egy specifikus telefonra, a szolgáltatóktól vett modellekre nem válik telepíthetővé.

Az Android 12 újdonságai közül kiemelhető a testre szabhatóságot hozó Material You grafikus téma, a mikrofon és a kamera használatát jelző ikonok az értesítési felületen, továbbá az appok értesítéseinek konzisztensebb megjelenése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!