Az Intel hozhatja vissza a 100 dolláros videókártyát

intel arc videokártya
Az Intel hozhatja vissza a 100-200 dolláros videókártyákat
Vágólapra másolva!
A megszokott gyártók már régóta nem foglalkoznak az árszegmenssel.
Vágólapra másolva!

Évek óta lehetetlen helyzetben vannak a rendkívül alacsony büdzséből játékra is alkalmas PC-t építeni próbálók, hiszen folyamatosan legalább egy komponens ára a csillagos egekben van. Jó ideje a videókártyák jelentik a legnagyobb fejfájást, ráadásul egyre gyanúsabb, hogy még jövőre sem állnak helyre az árak, marad a termékhiány és az esetenként többszörös túlárazás.

Az Intel hozhatja vissza a 100-200 dolláros videókártyákat Forrás: 无限度XUR / Baidu

Emellett a grafikus vezérlők piacán akad egy másik kellemetlen tendencia is, az AMD és az NVIDIA évek óta nem hajlandóak megfizethető grafikus vezérlőkkel foglalkozni, papírforma szerinti 200 dollár alatt nagyon kevés olyan termék található, amelyekért megéri pénzt adni. Véget értek azok az idők, mikor pár évet ki lehetett húzni egy százdolláros grafikus vezérlővel, az egyetlen jelenleg elérhető alternatívájukat az AMD újabb processzoraiba integrált Radeon Vega chipek jelentik.

Egy friss szivárogtatás alapján potenciálisan az Intel segítheti ki a rendkívül alacsony büdzséjű játékosokat, egy napvilágra került prezentációs dia alapján a vállalat több Arc videókártyát is piacra dobhat a 100-200 dollár körüli árszegmensben. Ezzel az újonc piaci szereplő lehet az első, amely modern architektúrával és funkciókészlettel ellátott termékeket kínál majd az elhanyagolt árszegmensben, bár persze jó kérdés, hogy a termékek mit tudnak majd letenni az asztalra, továbbá ténylegesen mennyiért lesznek kaphatóak.

Az óriási túlkereslet miatt jó eséllyel ezek sem porosodnak majd a boltok polcain.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!