Beépített kamera került a Samsung monitorába

samsung 24s40va monitor videokonferencia videochat home office távmunka
Samsung 24S40VA
Vágólapra másolva!
A Windows Hello arcfelismerést is támogatja az otthon dolgozóknak szánt modell.
Vágólapra másolva!

Folytatja a részben vagy teljesen otthonról dolgozók kiszolgálását a Samsung, a 24S40VA monitorával a videókonferenciázók életét próbálja megkönnyíteni. A termék érdekessége, hogy webkamerát és mikrofont tartalmaz a könnyű videóchatelés érdekében, ezek ráadásul nem szimplán az előlapjából kandikálnak ki, hanem a monitor tetejéből lenyomásra kipattanó modulra kerültek fel.

Samsung 24S40VA Forrás: Samsung

Ennek köszönhetően a magánszféra védelme érdekében a kamera és mikrofon visszazárhatóak a monitor burkolatába, mikor nincs rájuk szükség. További remek extra, hogy a kamera támogatja a 3D-s arcfeltérképezést használó Windows Hello biometrikus beléptetést, így nem kell PIN vagy jelszó megadásával foglalkozni a Windowsba való bejelentkezéskor.

Ezektől eltekintve egy meglehetősen átlagos irodai monitorról van szó: 24 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS panel, 250 cd/m² fényerő, 5ms válaszidő, 75 Hz-es képfrissítési sebesség, 1000:1 kontrasztarány a főbb jellemzői. Támogatja az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiát, található benne 2 wattos sztereó hangszórópár és USB 3.0 hub, a modern HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 mellett pedig analóg D-SUB (VGA) bemenettel is rendelkezik. Természetesen nem maradtak le róla a mikrofon és a fejhallgató bedugására használható audio Jack aljzatok sem.

A Samsung 24S40VA forgalmazása elméleti síkon már megkezdődött, ám a gyártó nem árulta el az ajánlott fogyasztói árát. Ettől függetlenül a német Amazonon már feltűnt, a jelek szerint olyan 330 euró (~115 ezer) körül lehet a bruttó ára.

Frissítés: a Samsung hazai kirendeltségének tájékoztatása szerint még szeptemberben elérhetővé válik itthon a monitor, az ajánlott ára 109 900 forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!