Futtatja a legnépszerűbb játékok javát a Steam Deck

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Természetesen a Windowsra való átállításával tovább javítható a statisztika.
Vágólapra másolva!

Idén decemberben megkezdődik a Steam Deck kiszállítása az annak idején gyorsan a tettek mezejére lépett előrendelőkhöz, ám továbbra sem teljesen tiszta, hogy a kézikonzolnak tűnő számítógép újdonsült tulajdonosai egész pontosan mire számíthatnak a játékokkal való kompatibilitás terén.

Steam Deck Forrás: Valve

A Valve szerint a gépben lévő hardver önmagában mindegyik a Steamen jelenleg kapható játék futtatására alkalmas legalább 30 FPS-sel. A problémát az eszköz gyári SteamOS szoftvere jelenti, ez egy Linux-disztribúció, amely a rendszeren natívan elindítható játékok mellett a Proton emulációs rétegnek hála rengeteg csak windowsos verzióval rendelkező címmel való szórakozást is lehetővé tesz.

A Boiling Steam most megpróbált utánajárni a kompatibilitás kérdésének, állítása szerint a Steam ötven legnépszerűbb termékéből elvileg 72%-nak működnie kell a Steam Decken, ami rendkívül jó aránynak mondható, főleg mivel a legtöbb termék emulációt használ. A jelenleg nem futó címek közül kiemelhető például a PUBG, a Destiny 2, a Rust, az Apex Legends, továbbá a Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Ezek egy része a csalásellenes komponense miatt nem indítható el a Protonnal, a Valve próbál valamit kezdeni a problémával.

Viszont jó hír, hogy akinek túl nagy bosszúságot jelentene a SteamOS, az a saját szakállára képes lesz Windows 10-et vagy Windows 11-et telepíteni a Deckre, ezekkel megoldódik a kompatibilitási probléma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!