Nem kell már insidernek lenni a felhős játékfuttatáshoz és a távoli játékhoz.

Lassan kezdi utolérni magát a videójátékos ambíciók terén a Microsoft, bejelentése szerint általánosan elérhetővé vált a Windows 10 és a Windows 11 rendszerekre készült Xbox alkalmazás stabil változatában az xCloud és az Xbox távoli játék.

A kép csak illusztrációForrás: Anthony / Pexels

Az xCloud a Microsoft felhős játékszolgáltatása, a használatával távoli adatközpontokban lévő Xboxokon futtatott játékokkal lehet szórakozni internetes streamelés segítségével. Az irányításuk számítógépeken gamepaddel lehetséges, természetesen a vezetékes és a vezeték nélküli modellek is támogatottak. A szolgáltatás az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részét képezi.

Az Xbox távoli játék ezzel szemben az olyan gamereknek szól, akik rendelkeznek Xbox One vagy Xbox Series konzollal, azonban tévé helyett a számítógépüket kívánják képernyőként használni hozzá: az otthon lévő konzoljukat tudják elérni vele helyi hálózaton vagy interneten keresztül, arról tudják streamelni a játékokat a számítógépükre. Szintén gamepadre van szükség a használatához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!