Megint nyomtatási hibával küzd a Windows

kutya, iroda
Csökkentik a stressz szintjét, növelik a termelékenységet
Vágólapra másolva!
Gondot okozhatnak a legújabb frissítések a nyomtatási szervert használó cégeknél.
Vágólapra másolva!

Biztonsági kutatók idén számos komoly sebezhetőséget is felfedeztek a Windows nyomtatási alrendszerében, ráadásul ezek egy részének a javítása egyáltalán nem bizonyult triviális feladatnak. Emiatt nem csak hogy elég lassan jöttek meg a sérülékenységek javításai, de közülük több gondokat is okozott, a legszélesebb kört érintett márciusi incidens során otthoni és üzleti felhasználók egy részénél Kék Halál képernyő jelentkezett a nyomtatási kísérletekkor.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixnio

A most kedden kiadott összegző frissítéseivel a Microsoft végre le kívánta zárni ezt fejezetet, állítása szerint sikerült javítania a PrintNightmare gyűjtőnév alatt jegyzett utolsó sebezhetőséget is. Mostanra megerősítést nyert, hogy az új frissítések telepítését követően problémák jelentkezhetnek: az USB kábellel közvetlenül a PC-khez kötött nyomtatókkal nincs gond, ám a windowsos nyomtatási szervert használó cégek háza tájáról olyan hírek jöttek, hogy változatos hibaüzenetekkel meghiúsul a printelés.

A beszámolók alapján az üzemzavar többek közt HP, Canon, és Konica Minolta nyomtatókat is érint, a nyomtatás jelenleg csak a hibát kiváltó patch eltávolításával állítható helyre. Ez nem ideális, hiszen a szervereken futó Windowsok összegző frissítései sok másik sebezhetőséget is orvosolnak. Hírünk írásáig a Microsoft nem nyilatkozott az ügyben, így a rendszergazdáknak egy darabig maguknak kell kitalálniuk, hogy miként állítják helyre az üzleti folytonosságot az érintett vállalatoknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!