November közepén válhat elérhetővé az 500 gigabájtos bővítőkártya.

Ugyan a PlayStation 5-tel ellentétben az Xbox Series konzolok belső háttértára a kezdetektől fogva bővíthető volt a hátlapjukba bedugható kártyával, azonban jelen pillanatban csak 1 TB kapacitású SSD érhető el hozzájuk. Ez bőséges, cserébe viszont 80 ezer forintnál kezdődik, ami nem kevés pénz, a gépek 110 ezer és 185 ezer forintos áraihoz viszonyítva aránytalanul soknak hat.

A Seagate készíti Xbox Series konzolok tárhelybővítő kártyájátForrás: Seagate

A francia Xbox Squad beszámolója szerint hamarosan jóval szélesebb tömegek számára válik majd elérhetővé a bővítés, két helyi kereskedő webshopjának a kínálatába is felkerült a tárhelybővítő kártya 500 GB kapacitású változata, a forgalmazása 2021. november 14-én kezdődhet.

Sajnos rossz hírrel is szolgálhatunk, a megfizethetőbb kártyát 154,99 euróért listázták a kereskedések, ami olyan 54 ezer forintnak felel meg. Ennek megfelelőn az újdonság számottevően rosszabb ár-érték aránnyal bírhat, mint a jelenleg is kapható 1 TB-os modell, gigabájtonként 80 forint helyett 108 forintra jön ki a biztosított plusz tárhely költsége, ami 35% felárat jelent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!