Baj van a PlayStation 4 frissítésével

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Egyes konzolokat teljesen kifektetett a 9.00-s rendszerszoftver.
Vágólapra másolva!

A héten megérkezett a PlayStation 5 eddigi egyik legfontosabb szoftverfrissítése, a számos új funkciót és reszelést hozott csomag legfontosabb újdonságát a konzol beépített háttértárának bővítésére használható SSD-foglalat aktiválása jelentette.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

Szerencsére az előző generációs gépeit használó milliókról sem feledkezett meg a Sony. A PlayStation 4-re ezzel párhuzamosan kiadott frissítéssel lehetővé tette a PS5-ön szerzett trófeák nézegetését, a PS Remote Play mobilappal már mobilneten is streamelhetőek telefonokra és táblagépekre a játékok, a tagok egyenkénti kidobása nélkül feloszlathatóak lettek a partik, továbbá törölhetővé váltak az üzenetcsoportok.

Mindez szép és jó, azonban egyre gyűlnek az interneten a panaszok, miszerint a 9.00-s verziószámú frissítés telepítését követően csökkentett módban indulnak el a konzolok, teljesen üzemképtelenné váltak, vagy éppen hibaüzenettel nem engedik elindítani a játékokat.

A problémák nem mindenkinél jelentkeznek, egyelőre nem világos, hogy a konzolok potenciálisan mekkora százaléka érintett. Hírünk írásáig a Sony nem kommentálta a panaszokat, így a PS4-esek tulajdonosai talán jobban teszik, ha egyelőre nem erőltetik a legújabb rendszerszoftver telepítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!