Rejtett vezeték nélküli mobiltöltőt készített az IKEA

ikea sjömärke vezeték nélküli töltő wireless qi
IKEA Sjömärke
Vágólapra másolva!
A bútorlapok aljára ragasztható vagy csavarozható fel a Sjömärke.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok és egyéb kütyük töltésére használható vezeték nélküli töltők java nem túl diszkrét, tipikusan íróasztalok, éjjeliszekrények, polcok szolgálnak az otthonukként. Esetenként eltér, hogy a közszemlére tételüket mennyire tartják kívánatosnak és esztétikusnak a tulajdonosaik, azonban a töltők puszta helyfoglalása mindenképp negatívumot jelent a helyszűkében lévők számára.

Az IKEA most előállt egy alternatív megoldással, a Sjömärke vezeték nélküli töltőjét a bútorlapok aljaira kell rögzíteni. A vállalat szerint a működéséhez az asztallapnak legalább 8 mm, de legfeljebb 22 mm vastagnak kell lennie, a Wireless Qi 1.2.4 szabvány alapprofiljának támogatásából ítélve pedig maximum 5W töltési teljesítményre számíthatnak a vevők.

A Sjömärke rögzítéséhez kétoldalú ragasztócsíkokat biztosít az IKEA, ám opcionálisan csavarokkal is hozzáépíthető a bútorlaphoz, az utóbbi igénybe vétele esetén a vevőknek kell gondoskodniuk a csavarok beszerzéséről. Egyelőre nem világos, hogy a kétméteres tápkábellel rendelkező termék mikor válik elérhetővé Magyarországon, az USA-ban már megkezdődött a forgalmazása, ott 40 dollárt (nettó 12 ezer forintot) kér érte az IKEA.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!