A szülőknek egyelőre manuálisan kell majd aktiválniuk az ifjúsági módot.

Az elmúlt hetekben a kínai kormány számos videójátékozással és médiával kapcsolatos szabályozást jelentett be a gyermekek védelmére hivatkozva, így a TikTok videós közösségi hálózat úgy döntött, hogy lehetővé teszi a 14 éven aluliak esetében a szolgáltatás elérésének korlátozását.

A kép csak illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

Ennek keretében a Kínában Douyin néven ismert TikTokban a szülők hamarosan aktiválni tudják majd az ifjúsági módot a gyermekeik fiókjaiban, ezt követően azok 6-22 óra között maximum napi 40 percet használhatják a szolgáltatást. Emellett az esetükben előtérbe kerülnek majd az oktatási tartalmak, például népszerű és érdekes tudományos kísérletekről, múzeumokról, kiállításokról, történelemről szóló videókat próbál majd ajánlgatni számukra.

A hamarosan elérhetővé váló korlátozások elsőként csak a valódi névvel regisztrált és hitelesített fiatalkorúak fiókjaiban lesznek opcionálisan elérhetőek. A TikTok arra sarkallja a szülőket, hogy hajtsák végre a gyermekeik fiókjaiban a személyazonosítási folyamatot, majd az elérhetővé válását követően kapcsolják be az ifjúsági módot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!