Elsőként Kenyában vált elérhetővé a mézesmadzagnak szánt ajánlat.

Erősen szenvednek a prémium internetes médiaszolgálatások a fejlődő piacokra való betöréssel, a vásárlóerőhöz igazított árazás gyakran nem elég a sikerhez. Most a Netflix érdekes kísérletbe fogott Kenyában, androidos készülékekről ingyen elérhetővé vált az ingyenes változata.

NetflixForrás: Netflix

A reklámokat nem mutogató, fizetési adatok megadását nem igénylő verziójának használata esetén limitált a kínálata, a Kenyában elérhető tartalmainak csupán egy szeletét tudják térítésmentesen nézni az érdeklődők. Emellett technikai megkötések is vannak, például nem tölthetőek le offline megtekintésre a filmek és a sorozatok, nem streamelhető tovább tévékre.

A kísérlet keretében a Netflix arra kíván fényt deríteni, hogy az ingyenes verziója által bevonzott felhasználók mekkora táborát lehet fizetős ügyféllé konvertálni. Ha minden jól megy, akkor a kísérletet a jövőben további országokra is kiterjesztheti a vállalat, de csak olyan erősen fejlődő piacok bevonására kell számítani, amelyeken a nagyközönség körében szinte ismeretlen a Netflix neve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!