Hordozható okoskijelzőt készített a Facebook

facebook portal go okoskijelző
Facebook Portal Go
Vágólapra másolva!
Könnyen megtúráztatható lesz Mark Zuckerberg a lakásban.
Vágólapra másolva!

Tavaly nagy népszerűségre tettek szert az elsősorban a Messengeren keresztüli videóhívások egyszerűbbé és kényelmesebbé tételére kitalált Facebook Portal okoskijelzők, így a vállalat most bemutatott két új modellt. A Portal+ a 2018-as évjáratú Portal új változata, sokkal trendibb dizájnnal, 14 hüvelykes és 2140×1440 pixeles kijelzővel, 12 megapixeles kamerával, sztereó hangszórópárral.

Facebook Portal+ és Portal Go Forrás: Facebook

Az érdekesebb újdonságot a beépített akkujának köszönhetően hordozható Portal Go jelenti, a wifihálózat hatósugarán belül könnyedén mozgatható eszköz egy töltéssel olyan 5 órányi videókonferenciázást, továbbá kikapcsolt kijelző mellett 14 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A kijelzője 10 hüvelykes és 1280×800 pixeles, ugyanazt a 12 MP-es és ultraszéles látószögű kamerát használja, mint a Portal+.

A Facebook természetesen nem feledkezett meg arról, hogy egyes vevők valószínűleg nem kívánják a jóindulatára bízni a magánszférájuk tiszteletben tartását, így mindkét új Portal előlapján található a kameralencse letakarására használható kis műanyag, a kameráik működése közben zöld visszajelző LED világít mellettük, továbbá az eszközök tetején lévő gombbal fizikailag leválasztható a nyomtatott áramköri lapjukról a kamerát és mikrofont tartalmazó modul.

Facebook Portal Go Forrás: Facebook

A Portal+ és a Portal Go 349 dolláros és 199 dolláros áron válnak elérhetővé október 19-től az Egyesült Államokban, plusz Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában, Olaszországban, Spanyolországban, és Új-Zélandon is kaphatóak lesznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!