Javította a PlayStation 4 régi hibáját a Sony

sony playstation 4 konzol andrew house
Andrew House, President and Group CEO of Sony Interactive Entertainment, speaks at the Sony unveiling of the new Playstation 4 and Playstation 4 Pro at the Playstation Theater, September 7, 2016 in New York. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Vágólapra másolva!
Nem fekteti ki többé a CMOS gombelem lemerülése a játékkonzolt.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült tökéletesre a PlayStation 4-hez a múlt héten kiadott 9.00-s verziószámú rendszerfrissítés, egyes gamerek konzoljait részben vagy egészében használhatatlanná tette, hírünk írásáig a Sony továbbra sem reagált a panaszokra. Viszont jó hír, hogy a frissítés csendben megoldott egy régóta fennálló hibát, amely szintén használhatatlanná tette a konzolt.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A „CBOMB" névre keresztelt probléma lényege az volt, hogy amennyiben lemerült a PlayStation 4 alaplapján lévő CMOS gombelem, akkor a játékok összeomlottak az elindításukkor. A mostani frissítés telepítése után már ilyen helyzetben is elindulnak a játékok, továbbá trófeák is feloldhatóak bennük, bár a feloldási időpontjuk üres lesz.

A kérdéses elem a PlayStation 4 alaplapján található, a célja pedig bizonyos rendszerbeállítások megtartása, továbbá a rendszeróra működtetése a konzol kikapcsolt állapotában.

A PS4-ben CR2032 elem található, amely a lemerülése esetén a gép szétszedésével kicserélhető. Ennek megfelelően a CBOMB-probléma felbukkanása nem jelenti a világ végét, ötszáz forint alatt vehető egy márkás pótelem a konzolba, pár csavarhúzó birtokában bárki megjavíthatja a gépét. Magyarázó videók is vannak ennek a mikéntjéről a YouTube-on, nem ördöngösség a házilagos elemcsere.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!