Újabb kettéhajtható mobilt készített a Microsoft

microsoft surface duo 2
Microsoft Surface Duo 2
Vágólapra másolva!
Próbálta orvosolni az új modellben a kétkijelzős Surface Duót ért kritikákat.
Vágólapra másolva!

Nem bizonyult nagy sikernek a Microsoft két éve bemutatott Surface Duo okostelefonja, az összehajtható formatervű, kettő darab külön érintőkijelzőt használó mobil több drámai árcsökkentés ellenére sem tudta felkelteni az elsődleges célközönségének számító üzleti felhasználók érdeklődését. A Microsoft viszont még nem áll készen a koncepció elengedésére, így tegnap bemutatta az utódját.

Microsoft Surface Duo 2 Forrás: Microsoft

A Surface Duo 2 semmiféle gyökeres változást sem hoz az elődjéhez képes, a mérnökök az első modellt ért kritikák alapján csiszoltak rajta. Ennek keretében kinyitott állapotban egy hajszállal nagyobb és magasabb felbontású (8,3" / 1892×2688 pixel) kijelzővel jön, összecsukott állapotban rá lehet pillantani a kijelző lekerekített szélén az értesítésekre, a meghajtásáról a legújabb Qualcomm Snapdragon 888 5G rendszerlapka gondoskodik, a memóriája plusz kettővel 8 GB-ra bővült, továbbá a 128 / 256 mellé bejött az 512 GB-os tárhelyopció is.

Az első készülékkel kapcsolatos egyik leggyakoribb panasz a fotózási képességekkel volt kapcsolatos, az egész készüléken egyetlen kamera kapott helyet, ami egyben előlapi és hátlapi képalkotóként is szolgált. A Surface Duo 2-vel az elvárható szintre bővült a szenzorkínálat: az előlapjára 12 MP-es szelfikamera került, a hátlapjából pedig 12+12+16MP felbontású trió kandikál ki. Az első széles látószögű, a második telefotós, a harmadik ultraszéles látószögű; az első kettő optikai képstabilizációval is rendelkezik.

Microsoft Surface Duo 2 Forrás: Microsoft

Maga a telefon továbbra sem tölthető vezeték nélkül, ám az oldalára mágneses módszerrel rögzíthető Surface Slim Pen 2 érintőceruza beépített akkuját képes vezeték nélkül tölteni a Surface Duo 2.

Az Android 11 rendszerrel érkező Surface Duo 2 már előrendelhető 1500 dollárért (nettó 455 ezer forintért) az Egyesült Államokban, a bolti forgalmazása október 21-én kezdődik. A készülék idővel feltehetően minden olyan piacon kapható lesz, ahol az elődje is elérhető, de jelenleg nem világosak az ezzel kapcsolatos részletek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!