Rendkívül sokrétű a Microsoft új csúcslaptopja

microsoft surface laptop studio
Microsoft Surface Laptop Studio
Vágólapra másolva!
Táblagépes és stúdiómódban is használható a Surface Laptop Studio.
Vágólapra másolva!

A Surface termékeivel a Microsoft időnként képes lenyűgöző dolgokat letenni az asztalra, az újításai ellenére kétes jövő elé néző Surface Duo 2 okostelefon mellett tegnap a szélesebb vásárlóközönség számára érdekes csúcslaptopját is leleplezte. A Surface Book szellemi örökösének titulált Surface Laptop Studio kialakítását tekintve alapvetően egy klasszikus noteszgép, azonban az érintőkijelzőjét a rögzítésének tengelye körül elforgatva táblagépes és stúdió módban is használható, az utóbbi a laptopos és a tabletes mód közti átmenet.

A termékbe 14,4 hüvelykes és 2400×1600 pixeles érintőkijelző került, 120 Hz maximum képfrissítési sebességgel és Dolby Vision támogatással. A processzora modelltől függően 11. generációs Intel Core i5 vagy Intel Core i7, az előbbivel szerelt modelleket választóknak be kell érniük Intel Iris Xe integrált grafikával, ám az utóbbiak mellé 4GB memóriával megspékelt NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti jár.

A Windows 11-gyel előtelepítve érkező, Thunderbolt 4 portokkal is rendelkező laptop memóriája modelltől függően 16 GB vagy 32 GB, az SSD háttértára pedig legfeljebb 2 TB.

Az Egyesült Államokban október 5-től lesz elérhető a Microsoft Surface Laptop Studio, a kezdőára 1600 dollár, nettó 485 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!