Limitált ideig már tesztelhetik a Premium-előfizetők az újítást.

A havidíjért elérhető YouTube Premium legnagyobb előnyét a reklámmentesség jelenti, ám az előfizetés kínál emellett egy további sokak számára érdekes funkciót is, mobilokon és táblagépeken lehetővé teszi a videók offline megtekintésre való letöltését. Ez nem csak a netkapcsolat nélküli helyekre látogatók számára hasznos, de például a rendszeresen és hosszasan busszal vagy vonattal ingázóknak is ideális, hiszen a segítségével a mobilnetes adatkeretük terhelése nélkül tudnak utazás közben videózni.

Egy kísérlet keretében a Premium-előfizetők már számítógépes böngészőkben is letölthetik offline megtekintésre a YouTube videóitForrás: Origo

A YouTube végre elhozhatja a funkciót a számítógépekre is, a Premium-előfizetők az itt elérhető oldalon a „Videók letöltése a böngésződből" kísérletet aktiválva le tudják tölteni a számítógépükre az offline megnézni kívánt videókat, maximum Full HD felbontásban.

Egyelőre csak egy limitált tesztről van szó, amely 2021. október 19-ig lesz elérhető, a működéséhez Chrome, Edge vagy Opera böngészőkben kell használni a YouTube-ot. A letöltött videók a baloldali menüsáv Letöltések menüjére kattintva, vagy a youtube.com/feed/downloads linket betöltve varázsolhatóak elő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!