Jön a kóddal védett galéria a Google Fotókba

Selfie time. Smart Phone Beautiful Femininity Photographing Leisure Activity Lying On Back Arms Outstretched One Woman Only Women Sex Symbol Comfortable Feet Up Self Portrait Photography Softness Flirting Domestic Life Panties Tank Top Lingerie Young Adul
Beautiful young woman in panties and tank top making selfie by smart phone while lying on couch at home
Vágólapra másolva!
Az első hónapokban csak a Pixel mobilokon volt elérhető a fejlesztés.
Vágólapra másolva!

Idén májusban egy sokak számára érdekes funkciót jelentett be az androidos Fotók alkalmazásban a Google, implementálta a biometrikus azonosítással vagy PIN-nel feloldható mappát. Az ebbe bemásolt fotók kizárólag az adott eszközön érhetőek el, nem készül róluk biztonsági másolat a felhőbe, továbbá az appban való görgetés során semmilyen megszokott felületen sem jelennek meg.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/G-Stockstudio

A Google azzal példálózott a védett mappa bemutatásakor, hogy a szülők így rejtették el a gyermekük elől az ajándékba adni kívánt kölyökkutyáról készült képeket, de persze egyéb esetekben is jól jöhet, a nyilvánvaló vicc szerint a többség minden bizonnyal meztelen képek rejtegetésére használja majd.

Akármi is legyen a helyzet, a következő hetekben a Pixel mobilok után elméletileg mindegyik Android 6.0 vagy újabb rendszert futtató készüléken elérhetővé válik majd a védett mappa, a bekapcsolása a Könyvtár → Segédprogramok → Zárolt mappa menüben lesz elvégezhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!