Megkezdődött a Windows 11 végső tesztelése

microsoft windows 11 laptop notebook
Windows 11
Vágólapra másolva!
Másfél hét múlva válik elérhetővé az első stabilnak titulált kiadása.
Vágólapra másolva!

Abszolút a nyakunkon van az első stabil Windows 11 megjelenése, így a Microsoft most elérhetővé tette a Windows Insider nyilvános tesztelői program „Release" kiadási csatornájában. Ez a legvégső tesztelési állomás a 2021. október 5-én esedékes általános elérhetővé válása előtt, immáron az olyan Windows 10-et használóknak is felajánlja a Microsoft installációját, akik a Windows 10 patcheinek tesztelésére jelentkeztek, és persze a PC-jük megfelel a Windows 11 minimum követelményeinek.

Windows 11 Forrás: Microsoft

A témánál tartva az elmúlt hetekben a Microsoft továbbra is tartotta magát az álláspontnál, miszerint egyelőre nem fogja kifejezetten aktívan akadályozni a Windows 11 manuális telepítését az olyan számítógépekre, amelyek nem felelnek meg a minimum követelményeknek. Viszont a rendszert ilyen módon telepítőknek semmiféle támogatást sem ígér, még a szimpla biztonsági frissítések megérkezésére sincs garancia.

Az egyetlen új fejlemény az ügyben, hogy a Microsoft elkezdte nagyon komolyan venni a TPM 2.0 biztonsági chipet, a Windows 11 jövő ősszel érkező főverziójának előzetese már olyan virtualizált környezetekbe sem telepíthető, amelyek nem kínálják a funkcionalitást, így például jelenleg a VirtualBoxban sem próbálgatható a rendszer.

A hivatalosan nem támogatott számítógépekkel rendelkezők talán jobban járnak, ha nem erőltetik a Windows 11-re való átállást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!