Elbúcsúztak az ősrégi androidos mobilok

google nexus one htc
Mario Queiroz, Vice President of Product Management for Google, holds up the Nexus One smartphone running on the Google Android platform, the first mobile phone the internet company will sell directly to consumers, during a news conference at Google headquarters in Mountain View, California on January 5, 2010. AFP PHOTO/Robert Galbraith/POOL / AFP / POOL / ROBERT GALBRAITH
Vágólapra másolva!
Nem lehet többé bejelentkezni a rajtuk futó gyári appokban a Google-fiókokba.
Vágólapra másolva!

Beváltotta a július végi ígéretét a Google, nem lehet többé Android 2.3.7 vagy régebbi rendszert futtató mobilokon és táblagépeken bejelentkezni a vállalatnál regisztrált felhasználói fiókokba. Nem csak a gyári alaphelyzetbe visszaállított készülékek beállításakor nincs mód már a Google-fiókba való belépésre, de például a Gmail, a YouTube, továbbá a Térkép appok is felhasználói névvel és jelszóval kapcsolatos hibaüzenetet írnak majd.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Robert Galbraith

A Google szerint az ősrégi eszközök kitiltásának biztonsági oka van, feltehetően így nyugdíjazni tud néhány elavult programozási felületet a vállalat. A lépés nagyon kevesek számára okoz majd problémát, hiszen az Android érintett verzióinak évek óta közel kimutathatatlan a piaci részesedésük, nagyon kevesen használnak tíz év körüli telefonokat vagy táblagépeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!