Még idén teljesen megújul a Skype

skype
A videóhívási élmény javítása nagy figyelmet kapott az új verzióban
Vágólapra másolva!
Androidon kétezer százalékkal is gyorsabbnak bizonyulhat.
Vágólapra másolva!

Jó ideje először hallatott magáról érdemben a Microsoft általi 2011-es felvásárlása óta gyengélkedő Skype, közleménye szerint valamikor még idén a számítógépes és mobilos alkalmazásai, továbbá a böngészős szolgáltatásai is megújulnak majd. Az új verziók modernebb kinézetet és használhatósági fejlesztéseket kapnak, az illetékesek különösen sokat dolgoztak a csoportos videókonferenciák kényelmesebbé tételén.

A videóhívási élmény javítása nagy figyelmet kapott az új verzióban Forrás: Skype

A kulcsfontosságú fejlesztéseknél tartva a sebesség terén is nagy előrelépéseket ígér a Skype, bizonyos helyzetekben a számítógépes alkalmazása 30 százalékkal, míg az androidos appja 2000 százalékkal is gyorsabbnak bizonyulhat.

Mobilokon feltűnően gyorsabb lehet az új Skype Forrás: Skype

A megújult Skype talán legérdekesebb funkcionális fejlesztése a TwinCam, ennek segítségével a számítógépeken kezdeményezett hívások során be lehet vonni másodlagos kameraként az androidos vagy iOS-es mobileszközöket, kép a képben módszerrel a webkamera és mobil képe egyszerre közvetíthető a partnerek számára. A cég szerint ez például a virtuálisan órát adó tanároknak jöhet jól, képesek lesznek a tankönyvüket és az arcukat szimultán közvetíteni a diákjaiknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!