Tényleg hasznossá válhat a Microsoft Áruház

windows 11 microsoft áruház
Alternatív program- és játékboltok is elérhetőek lesznek az új Microsoft Áruházból
Vágólapra másolva!
Mások által készített digitális boltok is telepíthetőek lesznek belőle.
Vágólapra másolva!

Óriási előrelépést jelenthet a Microsoft appáruházas ambícióiban a Windows 11 részeként debütáló, majd utólag a Windows 10-re is megérkező új Microsoft Áruház, hiszen a fejlesztők végre extra körök futása nélkül elérhetővé tehetik majd benne a klasszikus technológiájú programjaikat és játékaikat.

Alternatív program- és játékboltok is elérhetőek lesznek az új Microsoft Áruházból Forrás: Microsoft

Most újabb jó hírrel szolgált a bolt kapcsán a Microsoft, állítása szerint nem fog többé akadályt görgetni az elé, hogy más vállalatok elérhetővé tegyék benne a saját digitális áruházaikat. Első körben az androidos appokat kínáló Amazon App Store és a videójátékokat áruló Epic Games Store lesznek közvetlenül telepíthetőek belőle, mellettük pedig bármely más szereplő is feltöltheti a saját boltjának kliensét a Microsoft Áruházba. Az alternatív áruházaknak nem kell a Microsoft fizetési rendszerét használniuk, jutalékot fizetniük az eladásaik után.

A Microsoft álláspontja szöges ellentétben áll az Apple és a Google filozófiájával: az előbbi technikai úton konkrétan blokkolja az App Store alternatíváinak működését, míg az utóbbi nem engedi be a Play Áruház kínálatába a rivális boltok alkalmazásait.

Természetesen az említettekkel ellentétben a Microsoft nincs olyan helyzetben, hogy bárkit is rákényszerítsen a Windows 8-ban debütált programboltjának a használatára, okok és okozatok egész tárházának köszönhetően kilenc év alatt sem volt képes sikerre vinni, hiába található meg mostanra aktívan használt számítógépek százmillióin.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!