Egy éve jelentette be, egyelőre csak meghívóval hajlandó árulni az érdeklődőknek.

Szinte minden évben bejelent legalább egy furcsa háztartási terméket az Amazon, idén a járőrözni és lakókat követni képes Astro házirobottal késztette homlokráncolásra a nagyérdeműt, míg tavaly a repülő beltéri kamerájával váltott ki értetlenkedést. Most újból előkerült a Ring Always Home Cam mini kvadrokopter, a kiválasztottaknak járó meghívóval megvásárolhatóvá vált kütyüért 250 dollárt kér.

Amazon Ring Always Home CamForrás: Amazon

A kvadrokopter elsődleges célja, hogy a tulajdonosaik távolról rá tudnak nézni az otthonaikra, így például a Ring biztonsági rendszerük riasztását követően lehetőségük van felmérni a helyzetet. A drón öt percet képes a levegőben eltölteni, a beépített akkuját a dokkolóállomása tölti, a dolga végeztével vagy az útjának blokkolása esetén automatikusan landol benne. A Ring mobilappban nézhető képe 1440×1440 pixeles, videót csak repülés során rögzít.

Egyelőre nem világos, hogy lesz-e mód a drón teljesen manuális reptetésére, a vevők a lakásban való mozgatásával taníthatják be a repülési útvonalakat. Kényelmetlen limitáció, hogy a helyváltoztatási módszere ellenére csak egyetlen szinten használható, nem tanítható be a szintek közti mozgásra a lépcsőfeljáróban.

Emellett az Amazon szerint egyes háziállatokra is frászt hozhatja, időt vehet igénybe, mire megszokják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!