Megnyílt Debrecen legújabb alkotótere

telekom kraftlab
Megnyílt Debrecenben a Telekom KraftLab
Vágólapra másolva!
A KraftLabben minden a kreatív fiatalok önmegvalósításáról szól.
Vágólapra másolva!

Akiknek csak a hely, a közösség vagy az eszköz hiányzott, hogy újító ötleteiket megvalósítsák, azok számára a Telekom Debrecenben megnyíló, fiataloknak szánt KraftLab alkotótere minden szükséges feltételt biztosít a kiteljesedéshez.

Megnyílt Debrecenben a Telekom KraftLab Forrás: Telekom

A KraftLab koncepcióját a fiatalokkal együtt alkotta meg a Telekom, és a kereteket is a Z és Y generáció sikeres újítói alakítják. Magát a frissen megnyílt KraftLabet is ők maguk mutatták be a sajtó képviselőinek: olyan krafterek voltak az esemény házigazdái, akik már letették a névjegyüket innovátorként (például játékfejlesztőként, egy digitális médiatermék elindítójaként, filmrendezőként).

Nem csak abban van tapasztalatuk, hogy milyen úton lehet eljutni az ötlettől a befektetőkig és a piacig, hanem abban is, hogy milyen digitális eszközök és technikák nyújtják a leghatékonyabb támogatást a szintlépésben.

"Számomra fizikusként is nagyon izgalmas, hogy a Kraft a kísérletezésről, folyamatos próbálkozásról és a fejlődés lehetőségéről szól. A KraftLab felszereltsége egyedülálló, ráadásul ingyenesen hozzáférhető az egyetemisták számára, ami egy hatalmas lehetőség. Ha valakinek az ötletei kidolgozásához greenbox stúdiótechnikára, 3D-nyomtatóra, podcast-szobára van szüksége, itt megtalálja. De legalább ugyanilyen fontos, hogy itt találkozhatnak a hasonló érdeklődésű, hasonló problémákon dolgozó fiatalok, és nem csak a KraftLab mentoraitól, hanem egymástól is kaphatnak tanácsokat, megoldási javaslatokat és inspirációt" – hangsúlyozta Molnár Janka Sára, aki fiatal fizikusként lépett a krafterek közé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!