Új logók jönnek az USB-C kábelek csomagolására

usb type-c usb-c csatlakozó kábel
USB Type-C
Vágólapra másolva!
Az átviteli sebességet és a maximum töltési teljesítményt fogják jelezni.
Vágólapra másolva!

Eddig sem volt egyszerű eligazodni az USB-C szabványban, most pedig a nagy teljesítményű (60W és 240W) töltés miatt tovább bonyolódik a helyzet. Az USB Implementers Forum most új logókat jelentett be a jövőbeli kábelek tulajdonságainak tisztázására, reményei szerint a csomagolásukra rápillantva ezek egyértelművé teszik majd a vevők számára a támogatott funkciókat.

Az új logókban a 40 Gbps adatátvitelt, a 60W vagy 240W töltési lehetőséget, továbbá ezek bármely kombinációját kívánják jelezni Forrás: USB Implementers Forum

A táblázatban jól átlátható a témára kitalált összes variáció. Elsőként is lesznek a szimplán 40 Gbps átviteli sebességű kábelek, amelyek nem alkalmasak a fent említett töltési teljesítmények átvitelére. Mellettük kaphatóvá válnak majd 60W vagy 240W teljesítményű kábelek is, amelyek viszont csak 20 Gbps átviteli sebességet tesznek lehetővé. Végül a kettő kombinációja is elérhető lesz, ezek a kábelek egyszerre kínálják a 40 Gbps átviteli sebességet és a 60 wattos vagy a 240 wattos töltést.

Összefoglalva lesznek gyors kábelek lassú töltéssel, lassú kábelek gyors töltéssel, továbbá gyors kábelek gyors töltéssel.

Az USB Implementers Forum új logói és elképzelései alapvetően érthetőek, azonban jó kérdés, hogy ténylegesen mennyire fogják kisegíteni a hétköznapi vásárlókat, mikor a műszaki áruház kábeldzsungelében ki kell választaniuk a számukra szükséges madzagot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!