Elkeseredett a World of Warcraft frissítése miatt a kitalálójuk.

Kiszámíthatatlan és megjósolhatatlan csavarokra képes az élet, még a látszólag kis jelentőségű események is képesek óriási lavinát indítani. Most az Ethereum kriptovaluta és az NFT készítőjének biográfiájából derültek ki bizarr dolgok, Vitalik Buterin állítása szerint végső soron a World of Warcraft fejlesztői a felelősek az említett technológiák létrejöttéért.

Vitalik Buterin 2015-benForrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/John Phillips

Buterin állítása szerint 2007-2010 között óriási rajongója volt játéknak, azonban a fejlesztő Blizzard egy javítással kiszedte a warlock (férfi varázsló) karakterének Siphon Life nevű varázslatából a sebzési komponenst. Ettől annyira elkeseredett, hogy álomba sírta magát, a „centralizált szolgáltatások által okozható horror" felismerése után a wowozást is abbahagyta.

Ezután 2011-ben épp új értelmet keresett az életének, mikor szembetalálkozott a BitCoinnal. Az első időkben rendkívül szkeptikus volt, hogy miként lehet értéke egy fizikai fedezet nélküli pénznek, ám egyre jobban érdekelni kezdte a koncepció. Először a Bitcoin Weekly blogban publikált róla 1,5 dolláros órabérért, majd később társalapítója lett a Bitcoin Magazine kiadványnak, később pedig kitalálta az Ethereum blokkláncot és az NFT koncepcióját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!