Három nagy hibával rajtolt a Windows 11

acer swift x laptop notebook
Acer Swift X
Vágólapra másolva!
Lassíthatja például a netet a Killer hálózati vezérlők esetén.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 első stabil változata a jelek szerint meglehetősen korrekt állapotban vált elérhetővé, az ellene felhozható kritikák java inkább a megújult grafikus felületének testre szabhatóságával kapcsolatos, az általános bugosság és a kompatibilitási nyűgök egyelőre nem tűnnek vészesnek.

A kép csak illusztráció (Acer Swift X) Forrás: Acer

Ettől függetlenül a Microsoft három nagyobb problémáról is tud, ezek megoldásán természetesen dolgozik a partnereivel. A legtöbbeket érintő gond az lehet, hogy az Intel-féle Killer hálózati kártyák vezérlőszoftvere bizonyos körülmények között UDP-csomagokat dobálhat, ami teljesítménybeli gondokat okozhat a protokollt használó alkalmazásokban, például tovább tarthatnak a letöltések, lassabban működhetnek egyes VPN-szolgáltatások, laggolhatnak az online videójátékok.

A kettő számú probléma főként fejlesztőket és rendszergazdákat érinthet, installált Hyper-V vagy Windows Hypervisor esetén az Oracle VirtualBox nem tudja elindítani a virtuális számítógépeket. Végül a vietnámi felhasználókat célzó Cốc Cốc böngésző is működésképtelennek bizonyulhat, egyéb problémákat okozhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!