Használható lesz Visával a Google Pay a CIB-nél

nfc fizetés mobilfizetés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Visa bankkártyával rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek részére Magyarországon elsőként a CIB Bank elérhetővé teszi 2021. október 7-től a Google Pay-t.
Vágólapra másolva!

2021. október 7-től a CIB Bank lakossági és vállalati ügyfelei számára is elérhetővé válik a Google Pay, a mobilappjában regisztrálhatják a Visa bankkártyáikat, ezt követően pedig már a mobiltelefonjukkal is fizethetnek az üzletekben. A pénzintézet emellett tervezi, hogy elérhetővé teszi az alkalmazást a MasterCard kártyával rendelkező ügyfelei számára is. (Frissítés - A mastercardos bevezetéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást küldte a bank kérdésünkre: Jelenleg is dolgozunk rajta, várhatóan még az év vége előtt bevezetésre kerül.) A Google Pay bevezetésével a bank iOS és Android rendszeren is képes kényelmes és biztonságos fizetési szolgáltatást nyújtani.

A kép csak illusztráció Forrás: Jack Sparrow / Pexels

A Google Pay pedig egy digitális pénztárca, amelynek segítségével az androidosok egyszerűbben és biztonságosan intézhetik fizetési tranzakcióikat. Az applikáció egyesíti mindazt, amire a pénztárnál szükség van: gyors és egyszerű fizetési módot kínál az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. Mindemellett a Google Pay megkönnyíti többek között a repüléshez használt beszállókártyák tárolását vagy arra alkalmas, különböző hűségprogramok pontjainak beváltását is. Az alkalmazás díjmentesen letölthető vagy frissíthető a Google Play Áruházból.

A Google ún. többrétegű megközelítést alkalmaz a biztonságos fizetések érdekében: fizetéskor a felhasználó technikailag a tényleges számlaszáma helyett a szolgáltatáshoz létrejövő virtuális kártyaszámát osztja meg a kereskedővel. Ha pedig a telefonja elveszik vagy ellopják, a Google Készülékkereső segítségével megtalálhatja, zárolhatja androidos mobileszközét vagy törölheti annak tartalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!