Pusztító hackelés történhetett a Twitchnél

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Többek közt a videóközvetítő szolgáltatás teljes forráskódja is kiszivároghatott.
Vágólapra másolva!

A korai értesülések alapján az év egyik legdrámaibb hackelése történhetett a napokban, egy az egyben kiszivároghatott az elsősorban gamerek által videójátékok élő közvetítésére használt Twitch. A hírhedt 4chan portálon feltűnt torrentben 125 GB adat található, a megosztója szerint az információk nyilvánosságra hozásával a versenyt kívánja élénkíteni a videóközvetítő szolgáltatások piacán, miután az Amazon tulajdonában lévő Twitch egy „undorító és mérgező pöcegödörré" vált a közössége miatt.

Forrás: Getty Images/Ethan Miller

A Video Games Chronicle szerint a torrentben lévő adatok valódinak tűnnek, a leírás alapján a Twitch teljes kliensoldali és szerveroldali forráskódja, a mobilokra, számítógépekre és konzolokra készült appjainak forráskódjai, a belső auditálási eszközei, továbbá a tartalomkészítőknek három évre visszamenően kifizetett összegek is megtalálhatóak benne.

Ezek mellett elméletileg belső fejlesztésű és Amazon Web Services fejlesztői készletekhez kapcsolódó kódok, egy Amazon Game Studios által fejlesztett Steam-rivális játékbolt, továbbá az IGDB és a CurseForge szolgáltatásokhoz kapcsolódó információk is vannak a torrentben.

Hírünk írásáig a Twitch nem kommentálta az állítólagos hackelést és a kiszivárgott adatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!