Újabb Galaxy mobilokra jött meg a virtuális memória

samsung galaxy a52
Samsung Galaxy A52
Vágólapra másolva!
Ki sem kapcsolható, 4 GB helyet csippent le a háttértárból.
Vágólapra másolva!

Idén szeptemberben egyes kínai gyártók példáját követve a Samsung is megkezdte a Galaxy mobilokon a virtuális memória bevezetését. A cég által RAM Plus névre keresztelt funkció lényege, hogy a háttértár egy részét hozzácsapja a fizikai memóriához, ami bizonyos körülmények között jelentősen javíthatja az appok és a játékok teljesítményét. A számítógépes operációs rendszerek évtizedek óta alkalmazzák ezt a trükköt, de a mobilos világban eddig szokatlan volt a bevetése.

Samsung Galaxy A52 Forrás: Samsung

A Samsung RAM Plus-t megkapó okostelefonok esetében nincs lehetőség a funkció kikapcsolására, fixen 4 GB tárhelyet rendel hozzá a rendszermemóriához. A Galaxy A52s 5G után az elmúlt hetekben újabb készülékekre érkezett meg az androidos biztonsági frissítésekkel egybecsomagolva, a SamMobile értesülései szerint a Galaxy A52 5G, a Galaxy Z Fold 3, a Galaxy S21, legutóbb pedig az októberi rendszerfrissítéssel együtt a Galaxy A52 is bekerült a támogatott készülékek körébe

A virtuális memória természetesen jóval lassabb a valódi rendszermemóriánál, és azon mobilozók számára kínálhat teljesítménybeli előrelépést, akik a konkrét bezárásuk helyett mindig csak a háttérbe küldik a megnyitott appokat és játékokat a mobiljukon.

A szoftvereket mindig bezárogatók jó esélyel nem tapasztalnak majd különbséget a működési tempóban.

A RAM Plus jelenléte a Beállítások alkalmazás akku- és eszközkarbantartó részében ellenőrizhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!