Tényleg csontra törték a Twitchet

twitch
A legnépszerűbb élő közvetítő platform a játékosok körében
Vágólapra másolva!
A felhasználók belépési adatai elvileg nem szivárogtak ki.
Vágólapra másolva!

Megerősítette az idei év egyik legdrámaibb hackelését a Twitch, a jelek szerint valaki tényleg kilopta az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatás szemét is. A szerda délutáni első hírek alapján egy 125 gigabájtos torrentben többek közt az élő közvetítésekre szakosodott portál teljes kliensoldali és szerveroldali forráskódja, a különféle platformokra készült appjainak forráskódjai, továbbá a top streamereknek az elmúlt három évben kifizetett gázsik is szerepelnek.

Forrás: Twitch (Twitter)

A Twitch egyelőre csak annyit árult el, hogy a hackelés egy szerveroldali konfigurációs hibának volt köszönhető, ezen keresztül tudott belépni a támadó fél a számítógépes rendszerébe. A szolgáltatás egyelőre vizsgálja a kiszivárgott adatok körét és az egyéb részleteket, de állítása szerint a felhasználók belépési adatai nem szivárogtak ki az incidens során, továbbá az esetlegesen mentett bankkártyáik teljes kódjai sem kerülhettek a hackerhez.

Elvileg nincs dolguk a Twitch felhasználóinak, nem kell megváltoztatniuk a jelszavukat vagy letiltatniuk a mentett bankkártyájukat.

Saját bevallása szerint az adatok nyilvánosságra hozott hackert a bosszú vezérelte, véleménye szerint mérgező pöcegödörré vált a Twitch.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!