Újból reklámokkal kísérletezik a Firefox

mozilla firefox
A man walks past a poster of Mozilla Firefox on February 27, 2013 at the Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, in Barcelona. The European Union warned member states on February 26 to free up the airwaves for new, super-fast fourth generation mobile networks and threatened legal action against those that deliberately block the process. AFP PHOTO/JOSEP LAGO / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A címsorba gépelve jelenhetnek meg az ajánlott weblapok.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek óta küzd a saját talpára állással a Mozilla, hiszen anyagilag jelen pillanatban teljesen ki van szolgáltatva a Google kényének-kedvének, a Firefox alapértelmezett keresőmotoros üzletén keresztül a rivális Chrome fejlesztője pénzeli a működését. Emiatt az évek során többféle módon is felmerült a Firefox reklámokkal való ellátása, plusz újabban fizetős szolgáltatások indításával kísérletezik a Mozilla.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Josep Lago

Most megjött a legújabb variáció a reklámtémára, a napokban kiadott Firefox 93 egyes országokban már képes fizetett hirdetéseket megjeleníteni a címmezőben, a felhasználók által beírt információk alapján reklámlinkek jelenhetnek meg az ajánlatok között. A fejlesztés Magyarországon jelenleg nem aktív, a támogatott piacokon pedig kikapcsolható a Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Címsáv → Kontextuális ajánlatok → Szponzorált ajánlatok megjelenítése menüpont elöli pipa kiszedésével.

A Firefox Suggests részben jelenhetnek meg a szponzorált linkek Forrás: Mozilla

A Mozilla szerint a funkció teljes mértékben tiszteli a felhasználók magánszféráját, csak a szigorú adatbiztonsági feltételeinek megfelelő, megbízható hirdetők számára engedélyezi az efféle hirdetések megjelenítését a Firefoxban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!