Az idővonal pöttyének aktiválásakor jelenhet meg a grafikonszerű indikátor.

Érdekes fejlesztéssel könnyítené meg a videók legnépszerűbb részeinek beazonosítását a YouTube. Az egyelőre csak szűk körben tesztelt, böngészős felületen és mobilappban egyaránt elérhető újdonság lényege, hogy a videókba való belepörgetésre használatos vörös lejátszópötty aktiválásakor megjelenik a mozgókép idővonala felett egy grafikonszerű vizualizáció, amely az mutatja, hogy a videók melyik részeit milyen gyakorisággal tekintették meg újból az addigi nézők.

Ez különösen az oktató vagy tájékoztató jellegű videók esetén lehet hasznos, a grafikonokon látható kiugrások jó eséllyel érdemi információkat tartalmazó részekre utalnak, hiszen a korábbi nézők valamiféle oknál fogva nagy számban ugrottak oda az említett részekhez. Emellett persze a pusztán szórakoztatási célú tartalmaknál is célszerűnek vagy humorosnak bizonyulhat, például nyilvánosan leleplezheti a tartalmaik helyett villantgatással hódító youtuberek közönségének tényleges igényeit.

Egyelőre nem tudni, hogy a videók népszerű részeinek kiemelése mikor válhat széles körben elérhetővé, már amennyiben a YouTube illetékesei a megtartása mellett döntenek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!