A podcast.hu-n hamarosan új podcast platformot indít a Telekom a legjobb magyar podcastek számára, derül ki a vállalat közleményéből. Az oldal célja a minőségi csatornák összegyűjtése, és a felhasználók segítése abban, hogy könnyebben megtalálják és felfedezzék a számukra érdekes és releváns tartalmakat.

A Telekom közel két éve indította el Magenta podcast csatornáját, melyen a minket körülvevő digitális világról beszélgetnek szakértőkkel. Kutatások szerint közel 800.000 fő hallgat heti rendszerességgel podcastet, ezért a vállalat célul tűzte ki, hogy könnyebbé és egyszerűbbé teszi a felhasználók adás-keresését a digitális térben.

A Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székháza 2019 novemberébenFotó: Hirling Bálint - Origo

Szöveg alapú keresés a podcastok között

A podcast.hu platformon amellett, hogy a szándék szerint egy helyre gyűjtik az ország legminőségibb csatornáit, egyedülálló módon szöveg alapú kereshetőséget is lehetővé tesznek a podcastek között. A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a médiumnak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, mely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen egyedülálló módon lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés. Ezzel szeretnék biztosítani, hogy a podcast hallgatás a digitális műfajoknak megfelelően végre igazán felhasználóbarát legyen, és így még több emberhez juthasson el. Ez a szolgáltatásingyenes lesz mindenkinek, aki használja az oldalt.

A vállalat hosszú távú vállalása az is, hogy segítse a magyar podcast ökoszisztémát a fejlődésben – erre jó példa, hogy a szeptember végén Debrecenben megnyitott KraftLab közösségi alkotóterükben külön podcast szobát biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik el akarják indítani a podcast karrierjüket - zárul a cég sajtóközleménye.