Rögtön díszkivilágítást is kapott, alaplap és processzor még nincs hozzá.

Kereskedelmi forgalomba került a GeIL jóvoltából a világ egyik első DDR5 memóriacsomagja. A 32 GB összkapacitású, Polaris termékcsaládba tartozó kitben kettő darab 16 GB-os memóriamodul található, amelyek a szabvány által lehetővé tett abszolút minimum 4800 MHz frekvencián üzemelnek. Főként vastag pénztárcájú gamereket célzó kitről van szó, így a modulok persze díszkivilágítást is kaptak.

GeIL Polaris RGB DDR5 RAMForrás: GeIL

A mindenkit érdeklő kérdésre rátérve a GeIL memóriacsomagjának ára 350 dollár az Amazonon, ami nettó 109 ezer forintot jelent, így hazánkban olyan 140 ezer forint körüli bruttó árra érdemes számítani a piacra kerülésekor. Ez mellbevágó összeg, kontextusként a 32 gigabájtos DDR4-3200 csomagok bruttó 45 ezer forint környékén kezdődnek, míg a gyárilag legalább 4 GHz-re tuningolt kitek 56 ezer forinttól kaphatóak.

A GeIL új memóriacsomagjával kompatibilis első alaplapok és processzorok várhatóan novemberben válnak hivatalossá, az első időkben csak tizenkettedig generációs Intel Core processzorral szerelt asztali számítógépekben lesz bevethető a DDR5.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!