Nem küzd a párkapcsolati kémkedés ellen a Google

Jealous boyfriend watching his girlfriend texting on the phone Couple Smart Phone Two Parents Beautiful Adolescence Teenage Girls Women Females Boys Men Males Group Of People Spy Attitude Young Adult Teenager Watching Looking Holding Gossip Envy Suspicion
Jealous boyfriend watching his girlfriend texting on the phone on the beach
Vágólapra másolva!
Trükközéssel is megjeleníthetőek a célra kitalált alkalmazások hirdetései.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban a Google régi kérésnek eleget téve betiltotta a titkos párkapcsolati kémkedésre kitalált mobilos és számítógépes szoftverek reklámozását a hirdetési rendszereiben. Az ügyben való vizsgálódása során a TechCrunch most mégis ráakadt öt olyan hirdetőre, amelyek kevés trükközéssel fel tudták tölteni az efféle hirdetéseiket a webhelyek millióin használt reklámkiszolgálójába.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/AntonioGuillem/Antonioguillem

A kiadvány megkeresésére a Google törölte a trükközéssel az ellenőrzésein átment hirdetéseket, továbbá megerősítette, hogy csak a kimondottan párkapcsolati kémkedésre kitalált megoldások reklámozását tiltotta be. Olyan szoftverek és szolgáltatások továbbra is hirdethetőek a rendszereiben, amelyek a reklámszövegük szerint szülői felügyeleti eszközök, céges munkaeszközök megfigyelésére szolgálnak, vagy éppen magánnyomozóknak valók.

Ennek megfelelően a Google szabályának kritikusai szerint a kérdéses reklámok betiltása semmit sem ér a gyakorlatban, a Malwarebytes biztonsági cég szerint a vállalat továbbra is lehetővé teszi a párkapcsolati kémkedésre használható appok és szolgáltatások hirdetését, a készítőiknek elég szimplán hazudniuk a termékük valódinak mondható céljáról.

A trükközésen kapott hirdetők feleslegesen fáradtak, a Google hirdetési rendszerén nem múlik a kereslet és a kínálat összekötése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!