Beleáll az Intellel való pofozkodásba az AMD

amd ryzen 3600 processzor cpu
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem fogja szó nélkül hagyni a korábbi status quo visszaállását a processzorok piacán.
Vágólapra másolva!

Az Intel vezérigazgatója szerint a novemberben bemutatkozó, Alder lake családba tartozó Core processzorok az AMD újmódi hatalmát megtörve a legjobb teljesítményt nyújtó központi egységek lesznek a piacon. Ehhez természetesen a riválisnak is lesz néhány szava, az AMD szerint a jövő év elején és végén is válaszokat fog adni az Intel új termékei által jelentett fenyegetésre.

A kép csak illusztráció Forrás: cebbi / Pixabay

Első körben a jövő év elején az AMD frissíteni fogja a Zen 3 mikroarchitektúrát használó jelenlegi Ryzen processzorait, az újdonságok a 64 MB-os és 3D-s felépítésű gyorsítótáruknak köszönhetően 4-25%-kal javítják majd a játékokban nyújtott teljesítményt. A termékek maradnak a DDR4 memória és az AM4 foglalat használatánál.

Az AMD jövő évi nagy dobását az ősz tájékán érkező, vadiúj hardveres platformja jelenti majd. A hozzá tartozó Ryzen processzorok már Zen 4 mikroarchitektúrát és AM5 foglalatot használnak, támogatják a DDR5 rendszermemóriát és a PCI Express 5.0 adatátviteli szabványt. A Zen 3-as központi egységekhez képest, azonos órajel mellett másodpercenként 20%-kal több utasítást lehetnek képesek végrehajtani, ráadásul számottevően kisebb fogyasztás mellett.

Ha mindez igaz, akkor alaposan beleizzadhat a trónjának visszahódításába az Intel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!