Végre használni kezdheti a saját chipjeit a Samsung

Samsung Exynos chip
Vágólapra másolva!
Jövőre a mobiljainak legalább felébe Exynos rendszerlapka kerülhet.
Vágólapra másolva!

Lassan emberemlékezet óta jelen van a rendszerlapkák piacán a Samsung, azonban az Exynos termékei csak szórványosan bukkannak fel a saját mobileszközeiben, a reményeivel ellentétben pedig más gyártók is elvétve választják a Qualcomm Snapdragon vagy a MediaTek Helio modellek helyett. Az Exynos részesedése a rendszerlapkák piacán 2019-ben volt a csúcson 15%-kal, ám mostanra 7%-ra csökkent a tortából kihasított szelete.

Samsung Exynos rendszerlapka Forrás: Samsung

A dél-koreai ET News beszámolója szerint jövőre végre megváltozhat a helyzet, a Samsung ugyanis a mobileszközeinek 50-60 százalékában szeretné használni a saját fejlesztésű rendszerlapkáit, szemben a mostani olyan 20% körüli aránnyal. Az óriási ugrást a műszaki problémáik orvoslása tette lehetővé, a források szerint újabban túlzott melegedési problémák és az 5G kommunikáció lehetővé tétele jelentették a legnagyobb fejfájást a mérnököknek, ám sikerült kezelniük a gondokat.

További érdekesség, hogy a jövőre a felső kategóriásak mellett a középkategóriás Exynos modellekben is elérhetővé válhat az AMD Radeon videóvezérlő, ennek a használata óriási versenyelőnyt jelenthet, házon belül és kívül is sokkal vonzóbbá teheti a megfelelő rendszerlapkákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!