A nem támogatott gépeken is frissül a Windows 11

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Előre borítékolható volt a fejlemény, csak garancia nincs a patchek megérkezésére.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este megérkeztek a Microsoft havi rendszeres biztonsági frissítései a támogatott termékeihez, ennek keretében természetesen a Windows 11 is megkapta a megjelenése utáni első összegző javítását. Nagy kérdés volt sokak részéről, hogy érkeznek-e hozzá frissítések az olyan számítógépeken, amelyeket hivatalosan nem támogat az operációs rendszer, elvégre a Microsoft álláspontja szerint ezek esetében semmiféle garancia sincs a patchek telepíthetőségére.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

Most megkaptuk a választ, jelenleg a nem támogatott számítógépekre is jönnek az operációs rendszer javításai, a vállalat aktívan nem akadályozza azok telepítését. Ez egyáltalán nem meglepő, a sejtettnek megfelelően csupán arról van szó, hogy a Microsoft hárítja a felelősséget minden olyan esetleges jövőbeli problémáért, ami a Windows 11 nem támogatott hardveren való futtatása miatt következik be.

Ennek megfelelően a jelenleg Windows 10-et futtató számítógépekre manuálisan installálható a Windows 11, nagyon jó eséllyel gond nélkül működni fog, ám a telepítése abszolút partizánakciónak minősül, az esetleges gondokért a rendszert telepített személynek kell teljes felelősséget vállalnia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!