Kár volt nagy hangon beszólogatni a Sonynak

dbrand darkplates
Dbrand Darkplates
Vágólapra másolva!
Megfenyítette a PlayStation 5-höz műanyag csereborítást készített céget.
Vágólapra másolva!

Rivaldafénybe került idén februárban a Dbrand, a különféle mobileszközökhöz tokokat, dekoratív matricákat és kijelzővédőket tervező kanadai vállalat bemutatta a PlayStation 5-höz készült Darkplates borítását, amellyel feketére lehetett lecserélni a konzol fehér burkolati elemeit, ezek az oldalborítások a gép megbontása nélkül lepattinthatóak a házáról. A sejtések szerint a könnyű cserélhetőség oka, hogy a megoldás könnyebbé és gazdaságosabbá teheti a limitált kiadású konzolok piacra dobását, ám a Sony egyelőre nem állt elő alternatív kinézetű oldallapokat kapott PS5-tel.

Dbrand Darkplates Forrás: Dbrand

Akármi is legyen a helyzet, a Darkplates termékoldalán a Dbrand a humorizálás és a gúnyolódás között libegő hangnemben tételesen ecsetelte, hogy meglátása szerint a Sony milyen dizájnbeli eltérések miatt nem indíthat jogi eljárást az alternatív borítás forgalmazásáért. Konklúzióként felszólította a Sonyt, hogy nyugodtan perelje be a Darkplates miatt.

Nem kellett sokat biztatni a japán multicéget, a Dbrandnek pár hónapja kiküldött felszólításban a jogi képviseletét végző iroda védjegysértést, szerzői jogsértést, továbbá termékhamisítást felhozva perrel fenyegette meg, ha nem fejezi be azonnal a Darkplates forgalmazását és reklámozását. Ezt a Dbrand figyelmen kívül hagyta, hiszen az efféle perekben be kell mutatni a konkrétan megsértettnek vélt védjegyeket és szabadalmakat, amit a Sony nem tudott megtenni.

Most viszont megváltozott a helyzet, a konzolgyártó kanadai szabadalmat kapott a PlayStation oldalsó paneleinek formájára, így jogalapja lett a pereskedésre.

A Dbrand erre kapitulált, a történetet egy hosszú reddites bejegyzésben ecsetelve azt állítja, hogy „egyelőre eleget tesz a terroristák követeléseinek".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!