Nem is túlságosan vészes a hivatalos vicctermék ára.

Szokatlan fejfájást okoztak maguknak az év elején az Xbox márka sajtósai, egy Skittles elleni twitteres szavazatversenyt megnyerve kénytelenné váltak piacra dobni a megígért Xbox Mini Fridge hűtőt. Az eszköz tizenkét kisdobozos ital hűtésére lett kitalálva, a cég szerint fagyasztóládához fogható teljesítményt kínál a beletett szomjoltók minél gyorsabb lehűtése érdekében.

Most eljutottunk odáig, hogy napokon belül ténylegesen piacra kerül a termék, ráadásul nagy meglepetésre a Microsoft látszólag komolyabb mennyiségben kívánja forgalmazni, nem csak mutatóba lesz belőle, hogy jogilag eleget tegyen a vállalásának.

A termék október 19-én az egyesült államokbeli Target áruházlánc boltjaiban és webshopjában debütál, majd decembertől az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, és Spanyolországban is kapható lesz.

A cég jövőre további piacokon is elérhetővé kívánja tenni a hűtőt.

Az Xbox Mini Fridge ajánlott fogyasztói ára az uniós országokban 99 euró lesz, a Game Stop EU, a Micromania, és a Toynk forgalmazzák majd. Az összeg körülbelül 36 ezer forintot jelent, ami nem magas az efféle termékek piacán, nincs felár a márkanév vagy a LED-es világítás miatt a terméken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!