Megszólalt a FIFA a névlicencelésének ügyében

ea sports fifa 21 videojáték
FIFA 21
Vágólapra másolva!
Hátrányosnak tartja, hogy csak az EA-nek legyen joga a nevével focis játékokat kiadni.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban fény derült az Electronic Arts játékkiadó és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közti anyagi vitára, a jelek szerint az előbbi piacvezető focis játékát a jövő évtől fogva már nem FIFA-nak hívják majd, a felek ugyanis nem képesek egyezségre jutni a név licencelésével kapcsolatban. A beszámolók szerint a szövetség egyrészt az eddigi 500 millió dollár helyett 1 milliárd dollárt kérne a következő négy évre az EA-től, másrészt pedig megvonna tőle egyes exkluzív felhasználási jogokat.

FIFA 21 Forrás: EA Sports

A FIFA mostanra reagált a sajtóbeszámolókra, a videójátékok piacának állapotát felmérve optimista a médiumban és az esportokban rejlő lehetőségek kapcsán, így nem tartja üzletileg célszerűnek, hogy a jövőben csak egyetlen félnek legyen joga a FIFA név használatára. Állítása szerint techcégek és mobilcégek egymással vételkedve próbálnak szert tenni a névhasználati jogra, az ebben rejlő lehetőségek maximális kihasználása pedig a saját és az általa képviselt felek érdekeinek érvényesítése érdekében is kötelessége.

A FIFA úgy gondolja, hogy a jövőben masszívan többet is kereshetne a márkanevének okosabb licencelésével a focis játékok piacán, ez viszont direkt és indirekt módon is sérti az EA anyagi érdekeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!