Újabb játékfejlesztő csapott le az NFT-re

dead by daylight videojáték
Dead by Daylight
Vágólapra másolva!
Nem titok, hogy alapvetően semmit sem kapnak értük a vásárlók.
Vágólapra másolva!

Begyűrűzött a videójátékok piacára is az NFT-láz, ennek keretében a fejlesztők tipikusan semmilyen gyakorlati haszonnal sem rendelkező, virtuálisan létező holmikat próbálnak rásózni a játékaik legnagyobb rajongóira. A napokban megjött erre az első válasz, a digitális számítógépes játékok piacát uraló Steam betiltotta az NFT-kkel és kriptovalutákkal üzérkedő játékok forgalmazását a piacterén.

Dead by Daylight Forrás: Behaviour Interactive

Ez feltehetően nem fogja eltántorítani a fejlesztőket a próbálkozástól, a túlnyomóan pozitív értékelésű Dead by Daylight multiplayer túlélőjáték kiadója egy Boss Protocol nevű cégen keresztül NFT-k formájában hamarosan forgalmazni kezdi a termékben használt karaktermodelleket.

A helyzetet az teszi különösen bizarrá, hogy az NFT alapvetően tulajdonjog igazolására jött létre, azonban a modelleket megvásárlók abszolút semmiféle tényleges jogot nem kapnak, minden szerzői és egyéb jog kizárólagos jelleggel a fejlesztőcégnél marad. A Boss Protocol szerint az NFT-k alapvetően semmire sem jók a játékban, de a jövőben feloldhatóak lehetnek velük szintén semmire sem jó NFT-k.

Annyi pláne persze van az elképzelésben, hogy kereskedni viszont lehet az NFT-kel, így a tulajdonosaik megpróbálhatják jó pénzért elsózni azokat másoknak.

Nem világos, hogy a Dead by Daylight sérti-e Steam szabályzatát, hiszen nem közvetlenül a játékban történik az NFT kibocsátása, továbbá az NFT-vel történő kereskedés. A közönsége viszont látszólag negatívan fogadta a fejleményt, a steames termékoldalán az NFT-zés bejelentése óta látványosan megugrott a negatív értékelések száma, plusz a játék egy korábbi játékmenet-programozója is nemtetszését fejezte ki az ügy kapcsán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!