Lassan muszáj lesz újabbra frissíteni a 2020 tavaszán kiadott főverzióról.

A Windows 10 főverzióinak olyan félévenkénti megjelenése nem tett jót az egyes kiadások támogatási idejének; amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek is változatai. Most a Microsoft felhívta rá a figyelmet, hogy záros időn belül újabb főverzió támogatása szűnik meg, a  Windows 10 May 2020 Update (20H1) utoljára december 14-én kap majd biztonsági és funkcionális hibákat orvosló összegző frissítést.

A kép csak illusztráció (Microsoft Surface Book 3)Forrás: Microsoft

Ennek megfelelően a kérdéses Windowst futtató számítógépeket érdemes időben átállítani a Windows Update frissítőszolgáltatás segítségével a Windows 10 valamelyik újabb kiadására, hogy ne váljanak januártól szükségtelenül védtelenné a különféle támadásokkal szemben. Az aktuálisan használt Windows 10 verziója a legegyszerűbben úgy deríthető ki, hogy be kell írni a Tálca / Start menü keresőjébe a winver parancsot, a futtatására felpattanó ablakból kiolvasható a verziószám.

A számítógépükön futó Windows 10-et a legújabb változatra manuálisan frissíteni kívánóknak érdemes várniuk egy kicsit, hiszen már végső tesztelési fázisban van a rendszer idén őszi főverziója, heteken belül megjelenik majd a 21H2 kiadás. Ezután a hivatalos webhelyéről letölthető lesznek a rá való közvetlen frissítésre, továbbá a telepítőmédiájának elkészítésére kitalált segédprogramok.

Az AdDuplex adatai szerint a Windows 10 vagy Windows 11 rendszerű számítógépek közül idén szeptemberben már csak 14,5% futtatta a hamarosan nyugdíjba vonuló Windows 10 May 2020 Update-et, a Microsoftnak már sikerült a felhasználók olyan háromnegyedét átállítania valamelyik újabb kiadásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!