Valójában egy Pentium 4 processzoron is elfut a Windows 11

Pentium 4 processzor
Vágólapra másolva!
Elsiklott valami fölött a Microsoft, így szigorú követelmények ide vagy oda, a régi Pentium 4 CPU-kon is elfut a Windows 11.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban nagy felháborodást okozott, hogy a Microsoft rengeteg processzornál megtiltotta a Windows 11 futtatását. Ezután zavaros magyarázatok jöttek, ami nem segített a helyzeten.

A hivatalos támogatói dokumentumok szerint a Windows 11-nek legalább 2-magos, 1 GHz-es processzor kell. Sajnos a hetedik-generációs Intel Core CPU-k nagyját kizárták azonban, ahogy az első-generációs AMD Ryzen chipeket is.

Pentium 4 processzor Forrás: intel

A PC Health Check nevű hivatalos eszköz azonban mást mutat. A Microsoft szerint egy Intel Pentium 661 egy támogatott chip, hiába beszélünk 2006-os lapkáról, egyetlen maggal. A szakértők szerint a Microsoft elfelejtette felvenni ezeket a régi CPU-kat a tiltólistára, továbbá a PC Health Check sem jó adatokat ír ki. Valaki olyan lelkes lett, hogy telepítette is a Windows 11-et a Pentium 4 661-re. Még a frissítések is működnek, ezek után pedig sokan nevetségesnek tartják a Windows 11 kompatibilitását.