Két legyet üthetnek vele egy csapással a modern laptopok tulajdonosai.

Felettébb bosszantó probléma vált általánossá a prémium laptopok piacán, a gyártók többek közt a vékony profil jegyében szeretik minimalizálni a rajtuk elérhető csatlakozók számát és típusát. A helyzet megoldására léteznek olyan adapterek, amelyek USB kábellel ráköthetőek a gépekre, cserébe pedig további csatlakozókat tesznek elérhetővé.

A napokban bemutatott Satechi USB-C Hybrid Multiport Adapter is alapvetően ilyen, USB-C kábellel ráköthető a modern számítógépekre, cserébe pedig két klasszikus USB 3.0 portot, 4K@60Hz kimenetre képes HDMI kaput, továbbá akár 100 wattos töltésre is megfelelő USB-C csatlakozót kínál.

Az efféle kütyük tipikusan hálózati kábeles aljzattal (Ethernet) és kártyaolvasóval is rendelkeznek, ám a Satechi termékéből ezek kimaradtak, cserébe viszont beépíthető a kütyübe egy M.2 formatervű SSD, azaz külső háttértárként tud funkcionálni. Viszont rossz hír, hogy a külön megvásárlandó meghajtónak nem a megszokott NVMe protokollosnak kell lennie, helyette SATA típusút fogad a kiegészítő.

A technikai részletkérdés biztosan nem egy vevővel babrál majd ki: mehet a fejvakarás, hogy a megvett SSD-t miért nem tudják bedugni a kütyü belső foglalatába.

A Satechi USB-C Hybrid Multiport Adapter európai forgalmazásának kezdete nem világos, az Egyesült Államokban már kapható 90 dolláros, olyan nettó 28 ezer forintos áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!