Napokon belül egy egészen különleges fülhallgató valamint egy új okostelefon is érkezik hazánkba a Huawei műhelyéből. Mutatjuk, mire lehet számítani!

Nem véletlen a Huawei FreeBuds Lipstick elenvezése, hiszen a piros fülhallgató és a hozzá készített különleges, prémium kivitelű fémtok egy rúzs kinézetét igyekszik visszahozni. Kézbe fogva valóban nagyon minőséginek tűnik, maga a fülhallgató pedig kényelmes és persze a piros színével megfelelően feltűnő is.

Az biztos, hogy nem való mindenkinek, de van egy olyan érzésünk, hogy sok hölgy kifejezetten kedvelni fogja a különlegességet.

Szerencsére ráadásul nem csak a külső van rendben, hanem a belső is. A fülhallgató Bluetooth 5.2-n csatlakozik az okostelefonhoz, és természetesen hívásokat is lehet rajta keresztül bonyolítani, amihez jár zajszűrés, mint ahogy aktív zajszűrést kapcsolhatunk be a zenehallgatáshoz is.

Galériánkban további képeket talál a rúzsos fülhallgatóról, kattintson!Forrás: Origo

Egy feltöltéssel és bekapcsolt zajszűréssel egyébként 2,5 órányi zenehallgatást ígér a Huawei, míg maga a töltést biztosító tok segítségével valahol 20 óra környéki lejátszás érhető el. Mindezért cserébe 249 eurót kér majd el a gyártó és a forgalmazás hamarosan kezdődik.

A telefonokat sem adja fel a Huawei

Az Ázsiában korábban már bemutatott Nova 9-es telefont is Magyarországra hozza a kínai gyártó. Ez egy minden tekintetben felső-középkategóriásnak számító készülék, ahol főleg a kijelző és a kamerák kiemelkedők. Kezdjük is az előbbivel, ugyanis a 6,57 hüvelykes, 2340x1080 pixeles OLED-képernyő támogatja a 120Hz-es képfrissítést a szélei pedig szépen, ívelten futnak le a telefon két oldalán, ezzel meglehetősen impozáns látványt adva a készüléknek.

A mindössze 175 grammos és meglehetősen vékony, kecses készülék hátulján négy kamerát találunk: fő egység 50 megapixeles, ami mellé tartozik egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, és marad még két kvázi segédkamera is: egy 2 megapixeles mélységszenzor, valamint egy szintén 2 megapixeles, fixfókuszos makrós egység. Az előlapi kamera 32 megapixeles, és a kijelzőbe ütött kis lyukban lakik.

Kattintásra további képek a Nova 9-ről!Forrás: Origo

Hardveresen a Snapdragon 778G-re támaszkodik a telefon, és a Huawei saját fejlesztésű HarmonyOS 2.0-s rendszerével együtt szuper tempót képes diktálni, ezzel biztosan senkinek nem lesz problémája, mint ahogy a 66 wattos gyorstöltés is szuper, a 4300 milliamperórás akksi ezzel 38 perc alatt teljesen feltölthető.

Összességében két nagyobb gond van a Nova 9-cel, és egyik sem a gyártó hibája: a Google szolgáltatásokat továbbra sem vehetik igénybe, így a Play Áruházról és az egyéb dolgokról le kell mondani, valamint a kereskedelmi embargó miatt nem használhatják a Qualcomm 5G-s modemjét sem, így a Nova 9 csak 4G-t támogat (habár ez a gyakorlatban azért nem nevezhető hatalmas hátránynak).

Ennek megfelelően kicsit húzósnak tűnik a 189 990 forintos ajánlott fogyasztói ára, hiszen hiába remek a telefon, sajnos a Google hiánya továbbra is fájó pont lehet sokaknak, az 5G pedig jövőbiztosabbá tenné.