Elérhetővé vált a macOS Monterey, itt az iOS 15 első nagy javítása.

Az előre bejelentettnek megfelelően operációs rendszerek cunamija indult az Apple irányából az ügyfelek felé. A legnagyobb most kiadott szoftver a számítógépekre szánt macOS legújabb Monterey nevű kiadása, ennek újdonságairól és a támogatott Mac modellekről a napokban már beszámoltunk.

Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezébenForrás: Apple

A másik fontos frissítést az iPhone és iPad készülékek kapják, az iOS 15.1 / iPadOS 15.1 egyrészt rengeteg hibajavítást tartalmaz, másrészt pedig elérhetővé teszi többek közt a SharePlay funkciót, amellyel a FaceTime videóhívások résztvevői a megfelelő appokban szinkronizáltan képesek például zenét hallgatni, filmeket és sorozatokat nézni, előre rögzített fitneszórákon részt venni.

Végül nagyon hasznos még a SharePlay által nyújtott képernyőmegosztási lehetőség is.

A mobilos rendszer további érdekességei közül kiemelhető, hogy az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max telefonokon elérhetővé vált a ProRes videófelvételi lehetőség, továbbá a Home okosotthonos appban új automatizálási akciók váltak elérhetővé a páratartalom, a levegőminőség, továbbá környezeti fény erőssége alapján a HomeKittel kompatibilis szenzorok esetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!